English French Spanish

50 anys d'escoles cooperatives a Salou, Barcelona i Vilassar de Dalt

  • Les escoles Elisabeth, Gravi i I.E. Sant Jordi celebren aquest curs els 50 anys de docència.

Barcelona, 17 de març de 2017. Aquest curs 2016-2017 les escoles cooperatives Gravi de Barcelona, Elisabeth de Salou i la Institució Educativa Sant Jordi de Vilassar de Dalt celebren que fa 50 anys que es dediquen a l'ensenyament d'infants i a acompanyar als seus alumnes en el seu creixement personal. Tots elles van néixer en moment convuls de la història de Catalunya i van sorgir per donar resposta a les necessitat de la societat catalana.

Al llarg d'aquests 50 anys han canviat moltes coses però l'esperit continua intacte. Són escoles laiques, plurals, actives, humanistes i integrades en els valors d’una societat catalana, i que aprenen a participar voluntàriament i de forma democràtica. I ho fan des del cooperativisme.

iesantjordi

La Institució Escolar Sant Jordi de Vilassar de Dalt es defineix "com una escola popular, sense afany de lucre, oberta a tothom i adopta l’estructura de cooperativa perquè s’identifica amb l’esperit que animà els socis promotors i perquè garanteix la missió pedagògica de la Institució".

escolagravi 50anys

Els trets distintius de l'escola Gravi són "ser una escola cooperativa, catalana, laica, activa, democràtica i pluralista. El seu projecte educatiu entén l’ensenyament com a educació integral i vol transmetre els valors ètics que són la base per a una societat més justa: llibertat, tolerància, solidaritat, civisme, respecte a la natura,..."

EscolaElisabet

L’Escola Elisabeth és una institució independent, no inscrita a cap ideologia política, econòmica ni religiosa. És un centre privat concertat amb la Generalitat de Catalunya que funciona en règim de Cooperativa de pares i mares que són els responsables de gestionar econòmicament la institució i vetllar pel manteniment de la línia pedagògica.

Des de la Federació de Cooperatives de l'Ensenyament de Catalunya volem felicitar-les pel seu compromís i dedicació i especialment per continuar fent fort el cooperativisme en l'ensenyament.

  • Tornar
  •   |  
  • scroll back to top
  •   |     |  

Segueix-nos a Twitter

Agenda d'activitats

L'agenda de les #escolescoop

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
28
29
30