
200 MEMBRES DE LES COOPERATIVES DE L’ENSENYAMENT PARTICIPEN EN EL XVII CONGRÉS DE LA UECoE A SALOU
· El Congrés biennal té com a lema “Emociona-T. L’emoció d’educar” i analitzarà com aquests centres integren la intel·ligència emocional en els seus projectes
· El Teatre Auditori de Salou serà l’escenari on es desenvoluparà una renovació pedagògica d’acord amb els principis socials i econòmics del món cooperatiu i de l’economia social de l’ensenyament.
Salou, 17 de octubre de 2016.- La Unión Española de Cooperativas de Enseñanza (UECoE) organitza a Salou (Tarragona) els pròxims 19, 20 y 21 de octubre el seu XVII Congrés biennal sota el lema “Emociona-T. L’emoció d’educar”. Les 200 persones inscrites formen part del personal directiu i docent dels centres d’ensenyament Cooperatius i d’Economia Social de tota España. El congrés se celebra cada dos anys, i de manera rotatòria en una de las diferents comunitats autònomes. En aquesta ocasió, des de Cataluña, tractarà d’abordar els temes d’actualitat que afecten a les cooperatives d’ensenyament des de la perspectiva educativa i empresarial. Per fer-ho han comptat amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya (FeCEC).
Un espai per a la reflexió i l’intercanvi d’experiències
El Congrés tindrà la seva seu al Teatre Auditori de Salou (TAS), escenari que proporcionarà als participants l’oportunitat d’intercanviar experiències i reflexionar conjuntament sobre temes fonamentals que afecten a les cooperatives d’ensenyament i centres educatius d’Economia Social. En aquesta ocasió centrats en conèixer de quina manera les escoles cooperatives integren l’educació emocional en els seus projectes curriculars i al mateix temps faciliten més eines per consolidar-la.
Amb aquesta finalitat es vol reflexionar sobre els mètodes o fórmules educatives que afavoreixin, a través d’activitats o metodologies educatives, la permanència en el sistema educatiu dels joves evitant l’abandonament i fracàs escolar, això com inculcar la cultura de l’emprenedoria, enfortint l’habilitat de gestionar les emocions i relacions, fet que permet aconseguir major productivitat en tots els aspectes.
Un programa innovador
El congrés té un caràcter fonamentalment pràctic, reflexiu, d’intercanvi d’experiències i analític.
Per aconseguir els objectius prefixats pels organitzadors, es faran ponències d’experts en el terreny de l’educació i les idees, que es complementaran amb tallers cooperatius i comunicacions de diferents centres que aportaran les seves experiències educatives. La voluntat és continuar desenvolupant una renovació pedagògica d’acord amb els principis socials i econòmics del món cooperatiu i de l’economia social de l’ensenyament. El Congrés permetrà innovar, reflexionar i compartir el paper dels centres educatius en el moment actual davant d’un nou panorama social, econòmic i polític en el que es troba la comunitat escolar.
U.E.Co.E. més de 25 anys d’experiència
La Unión Española de Cooperativas de Enseñanza (U.E.Co.E.), és l’únic ens representant en l’àmbit estatal dels centres d’ensenyament que tenen com a fórmula jurídica la Societat Cooperativa d’Ensenyament, constituïda el 1989, que agrupa actualment més de 600 Cooperatives d’Ensenyament i Centres Educatius d’Economia Social, distribuïdes per tot el territori espanyol. Hi pertanyen uns 13.495 socis treballadors cooperativistes i uns 13.200 treballadors contractats en les cooperatives i centres educatius d’Economia Social, amb una facturació aproximada de 756 milions d’euros, i agrupant a més de 277.000 alumnes i 175.000 famílies.
La UECOE neix amb la voluntat de dinamitzar el moviment cooperatiu educatiu i per això els seus centres educatius són atesos com a laboratoris permanents per la reflexió i la pràctica d’una educació oberta, democràtica i plural.