ACTUALITAT

Tota l'actualitat de les EscolesCoop

Omplim les aules de propostes per la igualtat i l’equitat

10 març 2023

El Dia de la Dona, i estès durant el mes de març, és una oportunitat per reivindicar la igualtat de gènere en tots els àmbits de la vida, però en educació és fonamental perquè cada dia sigui 8 de març. Un camí és treballar en clau participativa de forma constant.

Llegeix més ...

Arrenca la comissió d’intercooperació amb la visita de l’escola Gravi

26 gen. 2023

Més de cinquanta persones d’escoles cooperatives s’han reunit a l’escola Gravi, la primera de la ronda de visites que ha organitzat la comissió d’intercooperació. L’objectiu és compartir eines pedagògiques i d’organització cooperativa per estimular la innnovació. Aquests espais de trobada són un bon recurs que faciliten el coneixement mutu.

Llegeix més ...

Escoles Cooperatives: educant des de l’essència del model cooperatiu

12 gen. 2023
Descobreix l'Escola Cooperativa

En aquestes dates, prèvies a la preinscripció escolar, EscolesCoop convida les famílies a descobrir què és l’escola cooperativa, un model d’escola que va més enllà d’una forma jurídica.

Llegeix més ...

EscolesCoop us desitja bones festes!

22 des. 2022

En aquests dies de calma retrobarem el despertar d’un nou inici, l’harmonia entre el viscut i el somniat; avançarem i ens deixarem embolcallar per l’abraçada col·lectiva. Bones festes i feliç 2023!

Llegeix més ...

La recepta de l’escola cooperativa

25 nov. 2022

100% economia social i solidària

Llegeix més ...

Matinal Cooperativa: SEIRA presenta eines econòmiques i financeres per les escoles

26 oct. 2022
Fundació SEIRA

Coneixeu la Fundació Seira?   Sabeu que té diferents serveis i eines que us poden ajudar en l’àmbit econòmic, financer i d’acompanyament?  

Llegeix més ...

Inci de curs cuinant la recepta de l’escola cooperativa a bon ritme

06 oct. 2022

Les escoles comencen l’any al setembre i com cada inici de curs, EscolesCoop fa el seu propi acte inaugural. El passat 29 de setembre, més de cinquanta persones representants de les Escoles Cooperatives de Catalunya i de l’economia social i solidària, es van trobar presencialment a la Lleialtat Santsenca. Un acte lúdic i amè, on…

Llegeix més ...

Formació: “Incorporació de persones sòcies a les Escoles Cooperatives”

30 set. 2022
Persona amb un portàtil en una xerrada

Grup d’Innnovació Cooperativa d’EscolesCoop us presentem la primera formació, totalment gratuïta i exclusiva per a les Escoles Cooperatives: Incorporació de persones sòcies a les escoles cooperatives.   Farem un seminari en dos formats: presencial i virtual, en dates diferents.  

Llegeix més ...

Primera reunió del nou consell rector d’AlumnesCoop

22 set. 2022

Els membres del consell rector d’AlumnesCoop, escollits en  assemblea general el passat mes de maig, han fet la primera reunió per la tria de càrrecs i fer un recull de propostes d’acció a portar a terme. Acompanyats per la Laura Pérez, de Barabara Educació, els alumnes tenen l’oportunitat de viure i experimentar la vida cooperativa…

Llegeix més ...

Inici de curs i balanç de l’anterior

16 set. 2022

Setembre és l’inici de les escoles. Comencen nou curs i es planifica l’engranatge dels deu mesos per endavant. L’inici que té la màgia i la transformació en alguna cosa nova, per conèixer i descobrir. Però també un moment de recollir els fruits de la collita de l’any anterior. Setembre és el moment present per fer…

Llegeix més ...

XXIX Jocs Florals d’EscolesCoop 2022

31 maig 2022
1r premi Poesia Visual. 1r Cicle de l’ESO d’Ana Zapata de l’Escola Elisabeth

El 26 de maig es va fer la cerimònia de lliurament de premis dels XXIX Jocs Florals d’EscolesCoop de 2022 a l’Escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet. Al final de l’article trobareu l’enllaç per llegir les obres guardonades. Aquest any, amb la voluntat de fer uns Jocs Florals més inclusius i cooperatius, vam introduir noves…

Llegeix més ...

AlumnesCoop ja té nou consell rector

24 maig 2022

Després de dos anys sense poder celebrar l’assemblea anual d’AlumnesCoop presencialment, i coincidint amb la necessitat de renovació de representants al consell rector, avui s’han omplert les Cotxeres de Sants amb més de cent cinquanta infants i joves d’AlumnesCoop i docents acompanyants.

Llegeix més ...

Torna l’assemblea presencial d’AlumnesCoop

19 maig 2022
La força dels alumnes en cooperativa

El 24 de maig, a Cotxeres de Sants, se celebra l’Assemblea General d’AlumnesCoop per escollir nou Consell Rector. Es reuniran més d’un centenar d’infants, joves i docents d’una trentena de cooperatives d’alumnes i aprofitaran el matí per intercanviar experiències d’organització i gestió cooperativista.

Llegeix més ...

Atendre la diversitat a l’aula i a l’escola

18 maig 2022

El passat 4 de maig obríem una ronda de tardes cooperatives sobre l’atenció de la diversitat a l’aula i a l’escola. Què millor que platejar un debat dins d’EscolesCoop precisament per la diversitat d’escoles que en són membres, on poder aprendre d’unes i altres i aprofundir en el pensament inclusiu.

Llegeix més ...

Tornen els Jocs Cooperatius presencials d’EscolesCoop

04 maig 2022
Jocs Cooperatius

Arriba la XI edició dels Jocs Cooperatius d’EscolesCoop amb més participació. Després de dos anys, la festa anual de l’esport cooperatiu torna de forma presencial. Comptarem amb els parlaments d’inauguració de la tinenta d’alcalde d’Educació i Cultura de l’Ajuntament del Prat, Pilar Eslava, i Marta Rebollar, presidenta d’EscolesCoop.

Llegeix més ...

Com atenem la diversitat a les escoles cooperatives?

26 abr. 2022
Atenció a la diversitat

Amb l’objectiu de millorar l’atenció cap a l’alumnat NESE A de les nostres escoles i a les famílies, proposem una Tarda Cooperativa per reflexionar sobre les inquietuds, necessitats, reptes i fortaleses en relació amb la inclusió d’aquest  alumnat.

Llegeix més ...

AlumnesCoop Escalfa Motors i presenta el nou Mapa de les Cooperatives d’Alumnes

29 març 2022
Vista de la reunió AlumnesCoop Escalfa Motors

Amb la vista posada a l’Assemblea d’AlumnesCoop, que tindrà lloc el 24 de maig, avui ens hem reunit mestres, alumnes i representants d’EscolesCoop per tal d’explicar a les noves cooperatives d’alumnes què és la Federació, com funciona l’Assemblea i com presentar-se al Consell Rector. També hem aprofitat per presentar el nou mapa on se situaran…

Llegeix més ...

El Consell Escolar de Catalunya comptarà amb el suport i veu d’EscolesCoop

24 març 2022
Ponents-parlem d'educació amb el CEC

  EscolesCoop inicia un cicle de debats, “Parlem d’educació”, amb referents del món educatiu. El passat 23 de març va ser el torn amb el president i el secretari del Consell Escolar de Catalunya, Jesús Viñas i Jordi Rodon, amb qui vàrem conversar sobre participació i representativitat.

Llegeix més ...

La mirada restaurativa: com podem generar relacions més sanes als centres educatius

22 març 2022

El passat 10 de març, la cooperativa Fil a l’agulla va dedicar una sessió formativa i d’aplicació pràctica en mirada restaurativa per a les escoles federades a EscolesCoop, un mètode que ens permet treballar els conflictes, agressions i altres violències a l’aula. Aquí un tast.  

Llegeix més ...

Sessió formativa en Mirada Restaurativa

21 febr. 2022

Davant d’un conflicte o violència, no només les persones més directament afectades són les que han rebut un dany, sinó que també cal tenir en compte el grup, tant per considerar l’impacte com també la seva responsabilitat.

Llegeix més ...

Com podem fer que la nostra escola ofereixi el Diploma Dual?   

19 gen. 2022

Actualment, ja hi ha més 212 alumnes d’EscolesCoop que cursen el Diploma Dual. T’agradaria que a la teva escola també l’oferís? Vols conèixer què és, quins avantatges té per a l’escola i per als alumnes, conèixer alguna metodologia per poder-lo aplicar i quin cost pot suposar tot plegat?

Llegeix més ...