ACTUALITAT

Tota l'actualitat de les EscolesCoop

XXIX Jocs Florals d’EscolesCoop 2022

31 maig 2022
1r premi Poesia Visual. 1r Cicle de l’ESO d’Ana Zapata de l’Escola Elisabeth

El 26 de maig es va fer la cerimònia de lliurament de premis dels XXIX Jocs Florals d’EscolesCoop de 2022 a l’Escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet. Al final de l’article trobareu l’enllaç per llegir les obres guardonades. Aquest any, amb la voluntat de fer uns Jocs Florals més inclusius i cooperatius, vam introduir noves…

Llegeix més ...

AlumnesCoop ja té nou consell rector

24 maig 2022

Després de dos anys sense poder celebrar l’assemblea anual d’AlumnesCoop presencialment, i coincidint amb la necessitat de renovació de representants al consell rector, avui s’han omplert les Cotxeres de Sants amb més de cent cinquanta infants i joves d’AlumnesCoop i docents acompanyants.

Llegeix més ...

Torna l’assemblea presencial d’AlumnesCoop

19 maig 2022
La força dels alumnes en cooperativa

El 24 de maig, a Cotxeres de Sants, se celebra l’Assemblea General d’AlumnesCoop per escollir nou Consell Rector. Es reuniran més d’un centenar d’infants, joves i docents d’una trentena de cooperatives d’alumnes i aprofitaran el matí per intercanviar experiències d’organització i gestió cooperativista.

Llegeix més ...

Atendre la diversitat a l’aula i a l’escola

18 maig 2022

El passat 4 de maig obríem una ronda de tardes cooperatives sobre l’atenció de la diversitat a l’aula i a l’escola. Què millor que platejar un debat dins d’EscolesCoop precisament per la diversitat d’escoles que en són membres, on poder aprendre d’unes i altres i aprofundir en el pensament inclusiu.

Llegeix més ...

Tornen els Jocs Cooperatius presencials d’EscolesCoop

04 maig 2022
Jocs Cooperatius

Arriba la XI edició dels Jocs Cooperatius d’EscolesCoop amb més participació. Després de dos anys, la festa anual de l’esport cooperatiu torna de forma presencial. Comptarem amb els parlaments d’inauguració de la tinenta d’alcalde d’Educació i Cultura de l’Ajuntament del Prat, Pilar Eslava, i Marta Rebollar, presidenta d’EscolesCoop.

Llegeix més ...

Com atenem la diversitat a les escoles cooperatives?

26 abr. 2022
Atenció a la diversitat

Amb l’objectiu de millorar l’atenció cap a l’alumnat NESE A de les nostres escoles i a les famílies, proposem una Tarda Cooperativa per reflexionar sobre les inquietuds, necessitats, reptes i fortaleses en relació amb la inclusió d’aquest  alumnat.

Llegeix més ...

AlumnesCoop Escalfa Motors i presenta el nou Mapa de les Cooperatives d’Alumnes

29 març 2022
Vista de la reunió AlumnesCoop Escalfa Motors

Amb la vista posada a l’Assemblea d’AlumnesCoop, que tindrà lloc el 24 de maig, avui ens hem reunit mestres, alumnes i representants d’EscolesCoop per tal d’explicar a les noves cooperatives d’alumnes què és la Federació, com funciona l’Assemblea i com presentar-se al Consell Rector. També hem aprofitat per presentar el nou mapa on se situaran…

Llegeix més ...

El Consell Escolar de Catalunya comptarà amb el suport i veu d’EscolesCoop

24 març 2022
Ponents-parlem d'educació amb el CEC

  EscolesCoop inicia un cicle de debats, “Parlem d’educació”, amb referents del món educatiu. El passat 23 de març va ser el torn amb el president i el secretari del Consell Escolar de Catalunya, Jesús Viñas i Jordi Rodon, amb qui vàrem conversar sobre participació i representativitat.

Llegeix més ...

La mirada restaurativa: com podem generar relacions més sanes als centres educatius

22 març 2022

El passat 10 de març, la cooperativa Fil a l’agulla va dedicar una sessió formativa i d’aplicació pràctica en mirada restaurativa per a les escoles federades a EscolesCoop, un mètode que ens permet treballar els conflictes, agressions i altres violències a l’aula. Aquí un tast.  

Llegeix més ...

Sessió formativa en Mirada Restaurativa

21 febr. 2022

Davant d’un conflicte o violència, no només les persones més directament afectades són les que han rebut un dany, sinó que també cal tenir en compte el grup, tant per considerar l’impacte com també la seva responsabilitat.

Llegeix més ...

Educant des de l’essència del model cooperatiu

26 gen. 2022
EscolesCoop Descobreix Escola Cooperativa

En aquestes dates, prèvies a la preinscripció escolar, EscolesCoop convida les famílies a descobrir què és l’escola cooperativa, un model d’escola que va més enllà d’una forma jurídica. Els valors cooperatius són els pilars de l’acció educativa i donen la possibilitat de transformar i innovar l’ensenyament a partir de la solidaritat, la pluralitat, el treball…

Llegeix més ...

Com podem fer que la nostra escola ofereixi el Diploma Dual?   

19 gen. 2022

Actualment, ja hi ha més 212 alumnes d’EscolesCoop que cursen el Diploma Dual. T’agradaria que a la teva escola també l’oferís? Vols conèixer què és, quins avantatges té per a l’escola i per als alumnes, conèixer alguna metodologia per poder-lo aplicar i quin cost pot suposar tot plegat?

Llegeix més ...

La força de les escoles cooperatives és la força del grup

02 gen. 2022
sequoies EscolesCoop

La història de les escoles cooperatives no es pot escriure en singular; el resum de qui som no hi cabria en quatre maons de qualsevol de les nostres escoles. La nostra motivació compartida ens fa caminar cap a objectius que es multipliquen dia a dia en el viatge d’acompanyar a créixer. No entenem la gestió…

Llegeix més ...

EscolesCoop us desitja Bones Festes i un feliç 2022

23 des. 2021
Llegeix més ...

Les escoles Ginebró i Sant Gervasi premiades en els Reconeixements CoopCat 2021

17 des. 2021

La gala de la V edició dels Reconeixements CoopCat 2021, celebrada ahir a la tarda a la Sala Gaudí de La Pedrera, va premiar els millors projectes cooperatius en les cinc categories que han format l’edició d’enguany. El reconeixement pel compromís amb la intercooperació fou per a les escoles cooperatives Ginebró i Sant Gervasi, amb …

Llegeix més ...

EscolesCoop en defensa de la llengua catalana

16 des. 2021
L'escola en català ara i sempre

La llengua catalana està integrada en la nostra manera de ser com a tret d’identitat i el model d’immersió lingüística és un gresol de cohesió a Catalunya que atorga oportunitats als infants i joves i enriqueix a tota la comunitat educativa.

Llegeix més ...

Autodiagnosi de l’estat de les cures al centre educatiu

22 nov. 2021

Les cures guien la nostra acció a tota la comunitat educativa? Les tenim en compte entre el cos docent, a l’equip directiu, als grups classe, amb l’equip d’educadores i amb les famílies? Tarda cooperativa conduïda Fil a l’agulla per a centres educatius federats a EscolesCoop el pròxim dijous 25 de novembre del 2021, de 17:30…

Llegeix més ...

Assegurances ètiques i solidàries amb Arç Cooperativa

12 nov. 2021
Portal d'assegurances Arç EscolesCoop

Gràcies a l’acord d’intercooperació entre Arç Cooperativa i EscolesCoop signat el 2016, les cooperatives d’ensenyament de Catalunya tenen l’opció de treballar amb una entitat de l’economia social i solidària. Això ens permet practicar un consum conscient també quan es tracta de contractar assegurances.

Llegeix més ...

Gravi indaga en avaluar l’aprenentatge en treball cooperatiu

10 nov. 2021
Mestres de l'Escola Gravi a Noruega

D’un temps ençà, el treball cooperatiu representa un pilar fonamental en el canvi educatiu, ja que és l’eix de la cohesió del grup classe. Però, tenim eines que avaluïn aquest aprenentatge? L’Escola Gravi va ser escollida per participar en un projecte europeu innovador d’Erasmus+, l’UPGRADE, per tenir un sistema que permeti avaluar l’aprenentatge cooperatiu a…

Llegeix més ...

Quan la robòtica és el mitjà per transmetre coneixement

04 nov. 2021
Presentació del projecte Alexandria d'Abacus a la seu d'EscolesCoop

El passat 3 de novembre, vàrem encetar les càpsules formatives amb la presentació del projecte Alexandria d’Abacus, una caixa d’eines per transmetre coneixements en matèria de sostenibilitat mitjançant la robòtica.

Llegeix més ...

Docents més experts en diversitat i interseccionalitat

14 oct. 2021
Interseccionalitat

Posem sobre la taula les desigualtats que es manifesten a través de diversos sistemes de pensament i organització social: el racisme, el sexisme, el classisme, entre altres jerarquies que provoquen enormes desigualtats i violències a la nostra societat. Tarda cooperativa el pròxim dijous 21 d’octubre, de 17:30 h a 19:00 h, a càrrec de la…

Llegeix més ...