Nou Patufet Eduació en Drets Infants Unicef

L’escola Nou Patufet, membre de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, ha estat reconeguda per UNICEF com un centre educatiu referent en Educació en Drets d’Infància i Ciutadania Global. Amb aquest nomenament són 4 centres referents en Educació en Drets a Catalunya i 71 en l’àmbit estatal. Aquest reconeixement s’emmarca dins de la col·laboració d’UNICEF Comitè Catalunya amb el Departament d’Ensenyament per impulsar l’educació en drets d’infància, tal com marca la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

“En el seu paper per garantir els drets dels infants, els centres educatius tenen responsabilitats concretes, com ara donar a conèixer a l’alumnat els seus drets i orientar l’acció educativa de manera que protegeixi, defensi i impulsi aquests drets”, destaca la directora de Sensibilització i Polítiques d’Infància d’UNICEF Comitè Espanyol, Maite Pacheco.

Aquesta iniciativa fa possible que tota la comunitat educativa s’impliqui en accions que permetin a l’alumnat desenvolupar-se com a ciutadans conscients i responsables, capaços de contribuir a la seva pròpia millora, a la de la seva comunitat i per extensió, a la de la societat. La proposta no seria possible sense la implicació de tota la comunitat educativa en la promoció i la defensa dels drets de l’infant. Aquells centres reconeguts com a Centres Referents en Educació en Drets han decidit, a més, fer un pas endavant i convertir-se en models d’implementació que puguin inspirar altres centres. 

La convocatòria dels reconeixements és de caràcter anual i està oberta a tots els centres d’Educació Infantil, Primària i Secundària, siguin públics, privats o concertats, reconeguts com a oficials pel Departament d’Ensenyament i/o el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

Les escoles cooperatives volem felicitar l’esforç de Nou Patufet per convertir-se en un centre referent en Educació en Drets d’Infants.  També felicitem a l’escola cooperativa Mata de Jonc de Palma de Mallorca, membre de la  Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears.

Més informació a: https://www.unicef.es/educa/centros-referentes