XVIII congrés uecoe Santander

11 EscolesCoop participen en el XVIII congrés estatal de les cooperatives d’ensenyament

  • “Educar en tots els sentits” és el lema del congrés UECoE que aplega més de 200 docents del món cooperatiu

  • El congrés se celebra a Santander amb la col·laboració d’ACES-Cantabria.

 Barcelona, 17 d’octubre de 2018. 25 docents d’11 escoles cooperatives de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, FeCEC, participen del XVIII congrés biennal de la Unió Espanyola de Cooperatives d’Ensenyament, UECoE, que porta per títol “Educar en tots els sentits”. Més de 200 docents del món educatiu cooperatiu de tot l’Estat es troben a Santander des d’avui i fins divendres 19 d’octubre amb la coorganització de l’Associació de Centres d’Ensenyament de l’Economia Social, ACES-Cantabria.

Les escoles Creixen, Elisabeth, Gravi, Institució Balmes, Institució Montserrat, Montseny, Petit Món-Felisa Bastida, Rel, Sant Gervasi, Solc i Tecnos reflexionaran amb els companys d’altres cooperatives d’ensenyament sobre les habilitats de comunicació i l’oratòria, l’ús responsable de les TIC, el relleu generacional vinculat al lideratge i a l’empreniment, etc. El debat també s’ampliarà a la visió que té la societat de les cooperatives d’ensenyament, que se n’espera i en quines condicions poden continuar contribuint positivament a la comunitat educativa i la societat.

Aquesta trobada és una evolució natural del congrés que va acollir a Salou (Tarragona) l’octubre de 2016 que portava per títol “Emociona-t. L’emoció d’educar” que es va coorganitzar la FeCEC.

Enllaç al programa

Sobre la UECoE

La Unión Española de Cooperativas de Enseñanza (U.E.Co.E.), és l’ens estatal representant dels centres d’ensenyament que tenen com a fórmula jurídica la Societat Cooperativa d’Ensenyament, constituïda el 1989, que agrupa actualment més de 600 Cooperatives d’Ensenyament i Centres Educatius d’Economia Social, distribuïdes per tot el territori espanyol.  La UECOE neix amb la voluntat de dinamitzar el moviment cooperatiu educatiu i per això els seus centres educatius són atesos com a laboratoris permanents per la reflexió i la pràctica d’una educació oberta, democràtica i plural.

Sobre la FeCEC

La Federació de Cooperatives de l’Ensenyament de Catalunya, FeCEC, agrupa a 41 escoles cooperatives, que apleguen més de 6.026 socis cooperativistes i 1.906 treballadors que eduquen prop de 17.000 alumnes.

L’Escola Cooperativa representa el model d’escola laica, plural, solidària, activa, transformadora, innovadora i participativa arrelada al territori, que aprèn a participar i compartir de forma democràtica i que dona gran rellevància al treball en xarxa. Les EscolesCoop parteixen del compromís i la implicació de pares, mares, docents i no docents per transformar i innovar l’ensenyament a partir de la solidaritat, la pluralitat, el treball en xarxa, l’autogestió i l’autonomia. Aquest model d’escola té com a eix comú ser cooperativa.