AlumnesCoop centra el seu pla de treball en la intercooperació

Fer un vídeo col·lectiu, oferir temes per posar-los en un compte d’Instagram, construir projectes plegades i conèixer-nos més entre cooperatives, són els quatre eixos del pla estratègic que han treballat AlumnesCoop en l’Assemblea general anual d’enguany, celebrada el 27 d’abril i a la que han assistit 130 infants i joves de 34 cooperatives d’alumnes.

De la mateixa manera que funcionen les assemblees de les cooperatives de persones adultes, el Consell Rector d’AlumnesCoop, ha presentat l’informe del pla de treball fet aquest curs, la situació actual, les necessitats que han detectat i els objectius que volen assolir com a federació. Aquest estat de comptes, l’han ratificat en votació en Assemblea general ordinària més de 130 infants i joves d’AlumnesCoop, representants de 34 cooperatives d’alumnes, de les 90 federades.

De l’informe de gestió, la Judith i la Júlia, presidentes d’AlumnesCoop (Escola Sant Gervasi Cooperativa) han fet un repàs de les accions desenvolupades durant l’últim any. Han destacat la formació per a docents en el procés d’implementació de cooperatives d’alumnes a l’aula, que han fet ja més de 90 mestres, i el mapa de geolocalització de cooperatives d’alumnes, i han animat els assistents a registrar les cooperatives d’alumnes en actiu.

 

Tot seguit, la resta del Consell Rector ha comentat el procés per consensuar les línies estratègiques en les set reunions que han fet fins ara i han destacat: “AlumnesCoop és una oportunitat per generar coneixement entre nosaltres i donar més visibilitat què significa per a nosaltres ser cooperativa. Tenim l’oportunitat d’oferir un altaveu d’aquest pensament i acció i créixer en nombre i intercanvi d’idees”. Precisament, per desenvolupar aquestes idees, s’han explicat els resultats de l’enquesta que varen passar a totes les cooperatives d’alumnes i el procés de com les han prioritzat, temes que han desenvolupat en l’espai de dinàmiques:

  • Construïm un projecte conjunt: dinàmica grupal per trobar idees i concretar propostes d’un projecte d’intercooperació.
  • Construïm continguts per al nostre Instagram: dinàmica grupal per construir continguts sobre què volem comunicar i com.
  • Construïm idees per a un vídeo col·lectiu: dinàmica grupal per acordar com construirem aquest vídeo col·lectiu.
  • Construïm relacions entre cooperatives: dinàmica grupal per a fomentar les relacions entre cooperatives de manera guiada.