Salou acull els XII Jocs Cooperatius amb rècord de participació

A ritme de “Tornarem”, del grup musical Porto Bello, han conclòs els XII Jocs Cooperatius, celebrats enguany a la platja de Llevant de Salou, amb rècord de participació:  800 alumnes de 5è de primària i 150 persones entre voluntariat dinamitzador i acompanyants: docents d’educació física, exalumnes i alumnes de 3r i 4t d’ESO.

 

La platja de Llevant i part del passeig Marítim, a l’altura de la plaça de les Comunitats Autònomes de Salou, s’ha tenyit de groc (alumnes participants) i fúcsia (voluntariat dinamitzador) per gaudir dels XII Jocs Cooperatius. Enguany, més multitudinària que mai: més de 800 alumnes i 150 acompanyants de 19 escoles cooperatives d’arreu de Catalunya.

Finalment, s’han celebrat a Salou, amb l’escola cooperativa Elisabeth com amfitriona i coordinadora de l’esdeveniment, qui havia d’acollir els X Jocs Cooperatius del 2020, però que es van haver d’anul·lar a causa de la covid.

 

Marta Rebollar, presidenta d’EscolesCoop ha ressaltat que “som aquí, compartint un fet molt important: el fet de ser cooperativa. Avui fem evident que compartim valors i els posem en pràctica”. També ha agraït la gran tasca de suport de les 150 persones voluntàries de 3r i 4t d’ESO i els docents d’educació física “elles fan possible gaudir avui d’aquests jocs cooperatius”.

 

Un moment especialment emotiu ha estat quan s’ha reconegut la gran tasca de Jaume Ambrós, mestre d’educació física de l’escola cooperativa Paidos, qui fou un dels artífexs d’idear i dinamitzar els Jocs Cooperatius, any rere any.

 

Els Jocs Cooperatius són una de les grans activitats que organitza cada maig EscolesCoop, per promoure els valors cooperatius mitjançant la pràctica de l’esport. S’hi apleguen a infants de 5è de Primària i es coordinen entre docents d’educació física. Van néixer l’any 2011 amb l’objectiu de potenciar els valors cooperatius i de col·laboració en forma de jornada festiva i prenent l’esport com a eix de dinamització. La trobada és també una oportunitat per afavorir espais de relació i intercooperació entre les escoles federades que comparteixen molt més que una forma jurídica d’organització: una visió particular fonamentada en els principis i els valors cooperatius.

 

Veure aquí la cobertura de TAC 12 TV i el Diari de Tarragona.