Arrenca la comissió d’intercooperació amb la visita de l’escola Gravi

Més de cinquanta persones d’escoles cooperatives s’han reunit a l’escola Gravi, la primera de la ronda de visites que ha organitzat la comissió d’intercooperació. L’objectiu és compartir eines pedagògiques i d’organització cooperativa per estimular la innnovació. Aquests espais de trobada són un bon recurs que faciliten el coneixement mutu.

També ajuda a conèixer la diversitat d’escoles, conèixer les històries de creació i en l’entorn on són ubicades, l’atenció de l’alumnat i famílies, l’organització com a cooperatives de treball, de consum o mixtes, etc. L’escola cooperativa Gravi, de les sigles de les cooperatives d’habitatge Graciense de Viviendas a finals dels 60. Podeu veure la seva història en el seu web.

 

 

Després de la visita de les instal·lacions i projectes, preguntes i visions, el departament de psicopedagogia de Gravi ha organitzat una dinàmica conjunta per debatre sobre la nova diversitat i com es planteja l’acollida als centres: atenció a la diversitat de llengües, orígens, situacions socioeconòmiques, educatives, de vivències… Aquest ha estat la primera llavor d’un debat més ampli i que caldrà anar compartint en altres espais de trobada, per abordar tant els reptes com les propostes sobre un tema que costa anticipar els recursos, quan la matrícula per acollir aquest alumnat és viva durant tot el curs.