Dinàmics

El CNG i Dinàmics engeguen el primer curs de socorrisme aquàtic a Granollers

La professió de socorrista està molt demandada a la comarca, sobretot en els mesos d’estiu

Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida al primer Certificat de Professionalitat de Socorrisme en Instal·lacions Aquàtiques impulsat pel Club Natació Granollers i l’escola Dinàmics, de Ginebró i Sant Gervasi a Granollers.

Ambdues entitats van signar l’any passat un conveni de col·laboració per donar resposta a la necessitat de qualificar professionals de l’esport. I amb aquest curs de socorrisme aquàtic, es contribuirà a cobrir la gran demanda de socorristes que hi ha a la comarca, professió que només es pot exercir amb una titulació oficial.

Eduard Escandell, president del CNG: “Sempre hem entès de la importància del capital humà en la nostra organització, i des d’aquesta importància, la formació com a l’eina principal per a transmetre tot el valor i coneixement cap als nostres tècnics i d’aquests cap als usuaris i socis de les instal·lacions del CNG. Entenem la formació com un fet de qualitat i qui millor que DINÀMICS per anar de la mà en aquest camí. En concret, en el curs que comencem, és una professió molt demandada i que, amb les darreres modificacions legislatives, caldrà una preparació molt específica com la que oferta DINÀMICS, tenint la certesa i garantia de que aquesta formació serà de qualitat, i permetrà formar professionals tant per a les nostres instal·lacions com per a les d’arreu del territori català. Voldria, també, agrair la confiança que ha dipositat DINÀMICS en el club CNG, per tirar endavant aquest programa formatiu tant necessari.

Gorka Insausti, president de Dinàmics, comenta: “Amb aquest curs de socorrisme, tenim l’oportunitat de fomentar la inserció laboral de col·lectius de joves i esportistes, que es podran formar en unes instal·lacions immillorables com són les del CNG, en una ubicació molt accessible des de qualsevol punt de la comarca. Alhora, podrem donar resposta a entitats i empreses vallesanes que necessiten professionals acreditats. A Dinàmics, tenim un compromís amb l’ensenyament de qualitat, i treballem per fomentar la qualificació de persones en l’àmbit de l’esport, el lleure i la salut amb diversos cursos a la comarca del Vallès Oriental, ja siguin de socorrisme, educació en el lleure o primers auxilis, entre d’altres.”

El curs de socorrisme aquàtic té una durada de 3 mesos aproximadament, i un cop finalitzada la part lectiva els alumnes realitzaran pràctiques durant el maig, de manera que podran treballar en la campanya d’estiu.

Escola Dinàmics

Les escoles Ginebró (Llinars del Vallès) i Sant Gervasi (Mollet del Vallès) , membres de  la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, van engegar, a través del projecte Dinàmics, un programa de formació en els àmbits de l’esport, la salut i el lleure que inclou una àmplia oferta de cursos en socorrisme. Aquest projecte té l’objectiu de potenciar la formació i la inserció laboral de persones en aquest àmbit,

(més informació seguint aquest enllaç)