XVIè Cros del Ginebró
  • La novetat d’enguany són les curses inclusives fins a 2n de primària, en què nenes i nens competeixen junts

Ahir diumenge gairebé 700 persones van participar en el XVIè Cros del Ginebró, la competició esportiva i solidària que l’escola Ginebró, membre de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, organitza anualment, i que col·labora amb la Marató de TV3.  Enguany s’han recaptat 2.537 € amb la inscripció al Cros i les aportacions voluntàries de les famílies, que es destinaran íntegrament a la investigació de malalties minoritàries.

A partir de les 10 del matí va començar la competició , que va comptar amb la participació d’alumnes des de 3 anys fins a batxillerat i cicles formatius, així com d’exalumnes, pares, mares i mestres de l’escola. Com és habitual, la solidaritat, la companyonia, la superació i l’esforç han estat els protagonistes de la diada esportiva.

La novetat d’enguany del Cros del Ginebró ha estat que les categories d’infantil, 1r i 2n de primària, nens i nenes han competit junts. Gorka Insausti, president de la cooperativa Ginebró comenta: “En aquestes edats encara no hi ha hi ha diferències significatives de creixement entre nens i nenes, i considerem que fent una competició inclusiva promovem la igualtat de gènere”.

La competició que fa anys va néixer per treballar valors i actituds com la superació, l’esforç i l’autoestima, s’ha consolidat com una activitat festiva i solidària molt esperada cada any per tota la comunitat educativa del Ginebró. Alumnes, mestres, pares i personal del centre es bolquen en aquesta diada, ja sigui participant a les curses o col·laborant en les tasques d’organització (gestió de les bústies solidàries, marcatge del circuit, entrega de premis i obsequis, etc.).

En el marc de la campanya de sensibilització per la Marató de TV3, l’escola ha organitzat també diverses xerrades de conscienciació sobre les malalties minoritàries amb els alumnes.