Projecte Europeu: FeCEC cooperarà amb la Iniciativa Bbom de Turquia

La FeCEC cooperarà amb escoles cooperatives de la Iniciativa Bbom de Turquia

  • La FeCEC juntament amb la Iniciativa Bbom participen en la crida de la UE per aportar propostes què permetin establir relacions entre la societat civil d’Europa i Turquia.

La Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, FeCEC ha presentat, juntament amb la Iniciativa Bbom de Turquia que lidera el projecte, una proposta de cooperació per promoure les bones pràctiques cooperatives d’ensenyament i la creació d’una entitat federativa d’EscolesCoop turques. Aquesta futura cooperació està emmarcada en la crida que ha fet la Unió Europea perquè es presentin projectes de suport al diàleg de la societat civil europea i la turca.

Un cop s’acceptés aquesta iniciativa, en el semestre del pròxim any, les 9 cooperatives d’ensenyament turques i les 39 catalanes que vulguin participar-hi, compartirien metodologies i bones pràctiques, participarien en formacions específiques als i a les educadores de Turquia, i es treballaria aspectes de la governança cooperativa de la FeCEC amb la finalitat de creació d’una entitat federativa a Turquia. Aquest projecte inclouria una “visita de camp” a les escoles cooperatives catalanes i a la Federació catalana.

La iniciativa Bbom

La Iniciativa Bbom és una associació d’ensenyament a Turquia que compta amb 9 escoles cooperatives en diferents ciutats del país, que té per objectiu “fomentar les cooperatives d’ensenyament sense ànim de lucre que posen els drets dels nens i de les nenes al centre, governades amb la democràcia participativa i que respecten l’equilibri mediambiental”.

 

Per a la FeCEC aquesta cooperació implica conèixer i aprendre noves formes de comprendre el cooperativisme i impulsar projectes cooperatius més enllà del seu àmbit d’actuació territorial.

 

Fotografia: Parlament Europeu Oficina de Barcelona