EscolesCoop 2020 Foto de grup

El nou curs de les Escoles Cooperatives, una nova visió pel 2020

  • Desenvoluparan un mapa sobre la realitat de les cooperatives d’ensenyament durant aquest nou curs escolar.
  • Les EscolesCoop inicien un procés estratègic per garantir els seus principis i esdevenir la xarxa d’innovació EscolaCoop 2020

Barcelona, 27 de setembre de 2018. La inauguració del curs escolar de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, FeCEC, ha estat l’oportunitat per dibuixar el pla de treball d’aquest nou curs 2018-19. Aquest pla de treball es resumeix amb la voluntat de reforçar el futur del cooperativisme d’ensenyament a Catalunya. Per una banda, la FeCEC desenvoluparà un mapa sobre la realitat de les cooperatives d’ensenyament al nostre país. I, per l’altra, ja han iniciat un procés estratègic per acompanyar de forma personalitzada les EscolesCoop per millorar l’aplicació dels principis que comparteixen, que es van renovar ara fa un any. Segons ha explicat Joan Segarra, director de la FeCEC “Aquest procés culminarà amb creació de la xarxa d’innovació EscolaCoop 2020”.

Així mateix, durant aquest curs escolar es mantindran les activitats de formació – les matinals cooperatives-, els jocs cooperatius entre els alumnes de 5è de primària de les escoles cooperatives, els jocs florals i, en especial, el projecte d’acompanyament en la creació de cooperatives d’alumnes i la Federació de Cooperatives d’Alumnes de Catalunya. En paraules de president de la FeCEC, Josep M. López Fumat, les cooperatives d’alumnes “són la nostra punta de llança (…) Les cooperatives necessitem cooperativistes, necessiten persones que vulguin portar endavant els valors cooperatius i qui millor que els nostres alumnes que viuen des de petitons els valors de la Cooperació”.

Inici curs FeCEC EscolesCoop 2020Les cooperatives: professorat implicat

L’acte d’inauguració del curs escolar de les escoles cooperatives ha reunit a representants de les cooperatives d’ensenyament, entitats del cooperativisme i institucions públiques a la Casa Golferichs de Barcelona. Ha comptat amb la participació del Secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Carles Martínez Quiroga, que ha clausurat l’acte felicitant i encoratjant els equips de professionals de les escoles cooperatives a continuar implicats fortament en els projectes i programes educatius  atès que “diferents estudis demostren que, a més qualitat del professorat, més compromís d’aquest en els projectes educatius són millors els resultats acadèmics dels alumnes“.

Aquest acte d’inauguració del curs escolar de les escoles cooperatives ha comptat amb una conferència divulgativa de la mà de l’Andreu Gatuellas Gassó sobre les emocions, el cervell i el rendiment professional. I ha finalitzat amb un tastet musical a càrrec del Pol Cano, exalumne de l’escola Institució Montserrat, que ha interpretat 3 peces al piano.

 

Sobre la FeCEC

La Federació de Cooperatives de l’Ensenyament de Catalunya, FeCEC, agrupa a 41 escoles cooperatives, que apleguen més de 6.026 socis cooperativistes i 1.906 treballadors que eduquen prop de 17.000 alumnes.

L’Escola Cooperativa representa el model d’escola laica, plural, solidària, activa, transformadora, innovadora i participativa arrelada al territori, que aprèn a participar i compartir de forma democràtica i que dóna gran rellevància al treball en xarxa. Les EscolesCoop parteixen del compromís i la implicació de pares, mares, docents i no docents per transformar i innovar l’ensenyament a partir de la solidaritat, la pluralitat, el treball en xarxa, l’autogestió i l’autonomia. Aquest model d’escola té com a eix comú ser cooperativa