Les escoles Ginebró i Sant Gervasi premiades en els Reconeixements CoopCat 2021

La gala de la V edició dels Reconeixements CoopCat 2021, celebrada ahir a la tarda a la Sala Gaudí de La Pedrera, va premiar els millors projectes cooperatius en les cinc categories que han format l’edició d’enguany. El reconeixement pel compromís amb la intercooperació fou per a les escoles cooperatives Ginebró i Sant Gervasi, amb  el projecte que tenen en comú: projecte Dinàmics.

 

El projecte Dinamics es va crear per donar resposta a les necessitats de formació ocupacional i contínua, en l’àmbit de l’esport, el lleure, la salut i el turisme actiu, oferint oportunitats tant a joves com a adults perquè  accedeixin a propostes laborals i siguin més polivalents en els seus lloc de treball.

Els altres guardonats de la gala Reconeixements CoopCat 2021, foren:

  • Compromís amb el territori – Pol·len Edicions, SCCL per incorporar una meticulosa traçabilitat per reduir l’impacte ambiental en el disseny, producció i distribució de llibres de pensament crític. Una gran aposta per introduir arreu de Catalunya l’eco-edició com a resposta a l’emergència climàtica.
  • Compromís amb les persones – Instal·lacions Assistencials Sanitàries, SCIAS, SCCL, gràcies als protocols i mesures que van establir per garantir el benestar dels socis de treball i l’atenció d’aquests respecte dels socis consumidors a causa del gran impacte de la Covid.
  • Reconeixement a la trajectòria – Agropecuaria Catalana, SCCL una cooperativa que va néixer a través d’un grup de ramaders que prenen consciència de la necessitat d’agrupar-se, durant la crisi ramadera dels 80. L’esforç constant i apassionat dels cooperativistes, el compromís dels treballadors, la innovació aplicada en les seves explotacions i la millora continua l’han convertit en una de les empreses líders en el sector agropecuari català.
  • Cooperativa jove i innovadora – La mar de dones, SCCL en reconeixement pel seu esforç en l’apoderament de la dona en el sector pesquer, per fer perviure l’ofici de pescador i per reduir l’impacte que generen els residus tant al litoral com al medi marí.

El tema central de la gala, presentada per la periodista i divulgadora ambiental Cori Calero, va ser el canvi climàtic i la transició energètica. En aquest context, la gala també va servir per conèixer projectes que s’estan desenvolupant des de de totes les branques cooperatives per tal d’impulsar la transició energètica i reduir l’impacte de la crisi climàtica. L’acte va comptar amb la intervenció de l’escola cooperativa Nou Patufet que va reivindicar el paper de l’escola per tal d’educar en els valors ambientals i de sostenibilitat els nens i nenes des de ben petits, per tant que esdevinguin motor de canvi en el futur.