L'escola en català ara i sempre

EscolesCoop en defensa de la llengua catalana

La llengua catalana està integrada en la nostra manera de ser com a tret d’identitat i el model d’immersió lingüística és un gresol de cohesió a Catalunya que atorga oportunitats als infants i joves i enriqueix a tota la comunitat educativa.

 

Les escoles cooperatives representem un model d’escola catalana, laicaplural, inclusiva, activa i humanista, vinculada als valors socials; som centres que participem voluntàriament i de forma democràtica a l’escola, gaudint dels fonaments de la comunicació i el diàleg: el nostre model no entén de decisions particulars.

És un pas de gran responsabilitat el trencar l’harmonia del nostre model educatiu, contrastat i consolidat, perquè ens condueix a una societat on l’excepcionalitat es veu injustament prioritzada. Reafirmem, per tant, el nostre compromís vers els projectes col·lectius i el respecte als equips de les escoles. Tanmateix, reclamem l’esguard cap als infants i joves que han de gaudir de l’escola sense càrregues que generin desigualtats.

El respecte a la convivència és un dels valors fonamentals de la vida a les escoles que incideix en els drets de l’alumnat; se’ns fa difícil comprendre sota quin criteri es posa en risc l’equilibri col·lectiu emocional de l’escola en la qual creixen els infants, tot iniciant  un camí del qual tothom en pot endevinar el final.

Les escoles cooperatives fem costat a les escoles afectades per les sentències judicials i convidem la societat a gaudir dels valors que desprèn l’escola catalana.

Des d’EscolesCoop, animem a les escoles i a la ciutadania a assistir a la manifestació del pròxim dissabte 18 de desembre que, sota el lema Ara i sempre, l’escola en català, ha convocat el moviment educatiu Som Escola, al qual estem adherits.