Visita de la Universitat de Nihon a l'escola Ginebró

Aquesta setmana l’escola Ginebró, membre de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, ha rebut la visita del doctor Iwao Takahashi, professor de la Universitat de Nihon (Tokio, Japó) i Isabel Vidal, professora del Departament d’Economia de la Universitat de Barcelona, per conèixer de primera mà el funcionament d’una cooperativa de treball associat dedicada a l’ensenyament.

El doctor Takahashi ha estat convidat a Catalunya pel Departament d’Economia de la Universitat de Barcelona, amb l’objectiu de visitar i conèixer experiències cooperatives en diferents sectors, sobretot de treball associat. Acompanyat per la professora Isabel Vidal i Ignasi Casals, que va ser director del Ginebró durant més de 40 anys, Takahashi s’ha reunit amb membres del consell rector de l’escola, entre els quals es troben Gorka Insausti (president de la cooperativa) i Maria Expósito (directora pedagògica). A continuació, el grup ha realitzat una visita per les instal·lacions de l’escola.

D’aquesta manera, el professor japonès ha pogut conèixer en detall quina és la realitat d’una cooperativa de treball associat dedicada a l’ensenyament i els elements més característics d’aquest tipus d’organització, tant a nivell empresarial com de gestió.

 

El Ginebró, que va néixer de la il·lusió d’un grup de pares i educadors que volien oferir una escola diferent de les que hi havia en aquell moment al Vallès i a Catalunya, es va constituir en cooperativa l’any 1976. Des d’aleshores és una empresa col·lectiva i social, gestionada democràticament, mitjançant la participació activa dels socis i el seu compromís en la promoció i millora del projecte cooperatiu i educatiu de l’escola.