Ball Cloenda Jocs Cooperatius 2019

Jocs Cooperatius: 700 alumnes de les escoles cooperatives vesteixen de blau el Parc Nou

  • Els alumnes de 5è de primària de les escoles cooperatives celebren els IX Jocs Cooperatius de la FeCEC

El Prat de Llobregat, 10 de maig de 2019. – Més de 600 alumnes de 5è de primària i prop d’un centenar de d’alumnes voluntaris de cursos superiors de les escoles cooperatives membres de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, FeCEC, han vestit, un any més, de blau el Parc Nou del Prat de Llobregat per celebrar els IX Jocs Cooperatius. Aquests alumnes són de 13 escoles cooperatives d’arreu de Catalunya.

En aquesta novena edició, els alumnes que han participat en els Jocs Cooperatius han practicat esports i jocs cooperatius proposats i coordinats pels professors i professores d’educació física. Repartits en cinc àrees dins del Parc No. Els participants han fet activitat aeròbica i après la coreografia preparada per la cooperativa d’alumnes Actua&Somriu de l’Escola Petit Món-Felisa Bastida, han fet curses de sacs, estirat la corda, curses de relleus i relleus en pilota i tres espais més amb jocs esportius cooperatius com la Takka, el Quadrat cooperatiu i la Bandera.

Les trobades anuals dels jocs cooperatius de la FeCEC tenen l’objectiu de potenciar els valors cooperatius i visualitzar l’acció conjunta del món cooperatiu en forma de jornada lúdic-esportiva. Aquests jocs són una activitat organitzada per la FeCEC des de l’any 2011, i per novè any consecutiu se celebra al Parc Nou del Prat.

La jornada lúdico-esportiva cooperativa no ha estat possible sense la coordinació dels equips docents de les escoles, la participació entusiasta dels alumnes i tots els voluntaris i cooperatives d’alumnes que hi participen. El suport de Consum i l’Ajuntament del Prat de Llobregat també han estat imprescindibles.