Ginebró i Sant Gervasi

Les escoles cooperatives Ginebró (Llinars del Vallès) i Sant Gervasi (Mollet del Vallès), membres de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, han estat notícia el passat divendres 22 de febrer a El 9 nou. En aquest reportatge han tingut l’oportunitat d’explicar com són les cooperatives d’ensenyament, i en especial, les cooperatives de treball, aquelles en la qual la gestió dels centres educatius estan en mans dels mateixos treballadors.

Ambdues cooperatives, que ja fa temps que desenvolupen projectes en comú, han ampliat la seva intercooperació en l’àmbit comunicatiu per aconseguir aquest reportatge que ens ha deixat unes frases molt interessants:

“L’objectiu és que tots els mestres acabin sent socis. S’impliquen directament i es comprometen amb el projecte de l’escola perquè és un projecte professional i professional”.

“Aquí tota la comunitat educa”.

“La vocació social de la cooperativa fa que l’equip s’impliqui en el projecte amb il·lusió, responsabilitat i sentit crític”.

Sobre la innovació indiquen que “els valors cooperatius són el motor de canvi de la transformació pedagògica”.

“La cooperativa ha d’aportar valor a les persones, però també els socis han d’aportar un valor afegit a la cooperativa”.