Crespinell premis

L’escola Crespinell premi al Valor Col·lectiu dels IX Premis Nacionals Special Olympics Catalunya

L’escola d’Educació Especial Crespinell, membre de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, va rebre el “Premi al Valor Col·lectiu” dels IX Premis Nacionals Special Olympics Catalunya. L’acte de lliurament es va celebrar el passat dijous 15 de febrer de 2018 en el marc del Simpòsium sobre la inclusió en els clubs esportius que es va celebrar  a l’Auditori 1899 del FC Barcelona. El Premi  reconeix la trajectòria de Crespinell en el foment de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Trajectòria de Crespinell en el foment de l’esport

L’escola egarenca va ser una de les escoles fundadores de l’actual Federació Catalana d’Esport per a persones amb discapacitat intel·lectual – ACELL, una dels promotors del hoquei interior a Catalunya, una de les primeres escoles en promocionar i participar, dins la Federació, l’esport del tennis, i la primera escola a Catalunya en participar en el programa YAP (Young Athletess Program) de Special Olympics Internacional, destinat a infants amb discapacitat intel·lectual de 3 a 7 anys.

Des de la FeCEC volem compartir amb tots vosaltres aquesta gran notícia que té una altra importància pel sector cooperatiu atès que també han otorgat el Premi d’Honor a títol pòstum al que va ser el fundador i president de Special Olympics Catalunya i de la Federació ACELL i directiu del Grup Cooperatiu TEB , Francesc Martínez de Foix i Llorens. A més, a partir de la propera edició, el Premi d’Honor esdevindrà Premi Francesc Martínez de Foix i Llorens, en honor al seu compromís  al treball, l’esport i el cooperativisme sempre a favor a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Fotografia: Crespinell.