Memòria d’activitats EscolesCoop curs 2019-2020

Estimades,

 

La memòria d’activitats que teniu a les mans és un recorregut per les principals activitats i projectes desenvolupats durant el curs 19-20 a les EscolesCoop. Tanquem el que possiblement ha estat el curs més difícil de la nostra història amb el cap i el cor ple de dubtes i incerteses sobre el proper. Però també amb la ferma voluntat de continuar al peu del canó, acollint i acompanyant, com sempre, a les famílies que ens fan confiança apostant per l’escola cooperativa.

 

Aquest curs ha estat marcat, evidentment, per la pandèmia i pel seu impacte a la societat en general i a l’escola en particular. Un repte majúscul, que ens ha fet suspendre dues de les nostres activitats col·lectives més estimades: els Jocs Cooperatius i el Jocs Florals. Les escoles cooperatives, com el conjunt de l’escola catalana, han hagut de fer front a la COVID-19 des de diferents perspectives. Per una banda, mantenint amb la màxima normalitat que la crisi ha permès, el servei i l’atenció als infants i joves i a les seves famílies. I per l’altra, revisant permanentment, gairebé diàriament, tots els aspectes organitzatius, greument afectats per la situació. Ha estat en aquesta gestió de la incertesa i de la complexitat on podem dir que s’han activitat tots els mecanismes que el fet cooperatiu aporta a les nostres escoles. Més que mai la idea de projecte col·lectiu, de solidaritat, de recerca del bé comú i de posar a les persones al centre de la nostra activitat s’han fet realitat.

 

Així, ens hem consolidat com a entitat representativa de l’escola cooperativa del nostre país i en aquest sentit hem volgut donar un pas endavant creant l’Associació Empresarial d’Escoles Cooperatives de Catalunya, una entitat sense afany de lucre, de la qual poden ser membres les societats cooperatives que estiguin federades a les EscolesCoop.

 

Esperem i desitgem que aquesta memòria sigui un bon reconeixement a totes les escoles i persones que formen EscolesCoop i a les que hi col·laboren d’una manera o altra. Gràcies pel vostre compromís!

Memoria-FECEC-EscolesCoop-web