Presentació del projecte Alexandria d'Abacus a la seu d'EscolesCoop

Quan la robòtica és el mitjà per transmetre coneixement

El passat 3 de novembre, vàrem encetar les càpsules formatives amb la presentació del projecte Alexandria d’Abacus, una caixa d’eines per transmetre coneixements en matèria de sostenibilitat mitjançant la robòtica.

I si en lloc de fer una classe sobre energies renovables, la fem mitjançant un recurs de robòtica? I si en lloc de fer una classe sobre programació, la fem tot jugant amb tauletes i beboots i els fem actuar com en la vida real? Al contrari que es pugui pensar, l’objectiu d’Alexandria  no és aprendre eines tecnològiques, sinó jugar a construir una ciutat sota el mar des de zero, i per aconseguir-ho, ens hem d’abastar del mitjà de la robòtica. I sí, s’aprèn a programar i adquirir un llenguatge nou com el computacional, però l’aprenentatge entra d’una manera senzilla, divertida i amena.

Alexandria és en gran part un projecte d’acompanyament a docents de totes les matèries. Trenca dinàmiques i actituds resistents davant la tecnologia, que sovint la deleguem a mestres amb un alt grau d’interès per la matèria. El projecte estava principalment dissenyat per aplicar-lo des de P5 a 6è de primària, però també està tenint demanda pels cursos de l’ESO.

Docents de les escoles cooperatives Tecnos, Petit Món-Felisa Bastida, Nou Patufet i Institució Montserrat van participar en la presentació del projecte Alexandria d’Abacus i van poder compartir dubtes i suggeriments sobre l’aplicació de la robòtica a l’aula.