Sumeu-vos a AlumnesCoop

  • Ateneus Cooperatius podeu incorporar les vostres iniciatives de cooperatives d’alumnes a la Federació de Cooperatives d’Alumnes de Catalunya, Alumnes.Coop.

Amb l’inici del nou curs 2018-19, la Federació de Cooperatives d’Alumnes de Catalunya fa una crida a les iniciatives iniciades pels Ateneus Cooperatius per, volem convidar-vos a què us sumeu a la Federació de Cooperatives d’Alumnes de Catalunya. Durant la darrera Assemblea d’Alumnes.Coop, que va tancar el curs escolar 2017-18, es va comunicar que actualment ja agrupa a 110 cooperatives creades a 41 escoles de primària, secundària i cicles formatius de tot el territori català. Els Ateneus Cooperatius, com a responsables i referents d’entitats i projectes que acompanyen escoles en la creació de cooperatives d’alumnes, podeu incorporar les vostres iniciatives a Alumnes.coop.

Compartir l’experiència del model cooperatiu a les escoles

Formar part d’AlumnesCoop és la millor manera de que els alumnes coneguin i compateixin de primera mà experiències d’altres alumnes com ells arreu de Catalunya. Alumnes.coop és una iniciativa impulsada l’any 2016 per la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya (FeCEC) amb l’objectiu de generar un espai d’intercooperació per a les cooperatives d’alumnes creades en el marc del programa Aracoop. Cooperatives sorgides tant d’escoles cooperatives, com d’escoles públiques i concertades.

El model i metodologia “cooperatives d’alumnes”, creat per la FeCEC l’any 2012, es fonamenta en l’experiència plenament vivencial del fet cooperatiu, tret que el diferencia d’altres iniciatives similars. D’aquesta manera, el procés inicial culmina amb la creació d’una societat formada i gestionada pels propis alumnes, que amb la col·laboració del professorat, desenvolupa activitats productives i econòmiques amb la finalitat de posar a la venda productes o realitzar activitats o serveis.

Com inscriure la vostra iniciativa d’Alumnes.Coop

  1. Empleneu aquesta fitxa que us adjuntem
  2. Feu-nos-la arribar a info@escolescooperatives.cat.