Jocs Cooperatius

Tornen els Jocs Cooperatius presencials d’EscolesCoop

  • Arriba la XI edició dels Jocs Cooperatius d’EscolesCoop amb més participació.
  • Després de dos anys, la festa anual de l’esport cooperatiu torna de forma presencial.
  • Comptarem amb els parlaments d’inauguració de la tinenta d’alcalde d’Educació i Cultura de l’Ajuntament del Prat, Pilar Eslava, i Marta Rebollar, presidenta d’EscolesCoop.

  • Els Jocs Cooperatius és una de les activitats que promou EscolesCoop per incitar el cooperativisme i la intercooperació mitjançant la pràctica de l’esport.

 

Més de 700 alumnes d’escoles cooperatives federades a EscolesCoop s’aplegaran el pròxim divendres 6 de maig al Parc Nou del Prat del Llobregat per celebrar la XI edició dels Jocs Cooperatius. Després de dos anys, tornen de forma presencial i amb més participació que mai: divuit escoles, entre les quals, comptem amb tres escoles cooperatives d’educació especial.

S’han creat cinc zones d’activitat:

(A) aeròbic, on s’assajarà una coreografia per ballar-la tothom com a cloenda
(B) jocs tradicionals
(C) el Takka
(D) Shot Ball Cooperatiu
(E) la Bandera

Es creen grups barrejats de diferents escoles i les diferents activitats estan plantejades amb una mirada inclusiva perquè tothom hi pugui participar. La presidenta d’EscolesCoop, Marta Rebollar, destacava “després de dos anys complexos pel món educatiu a causa de la pandèmia, serà un goig veure tants infants junts jugant des de l’essència d’EscolesCoop, educant des del cooperativisme”.

Juntament amb Marta Rebollar, comptem amb els parlaments inaugurals de Pilar Eslava, tinent d’alcalde d’Educació i Cultura de l’Ajuntament del Prat, població que acull els Jocs Cooperatius.

Els Jocs Cooperatius van néixer l’any 2011 amb l’objectiu de potenciar els valors cooperatius i visualitzar l’acció conjunta del món cooperatiu en forma de jornada festiva prenent l’esport com a eix de dinamització.

La trobada és una oportunitat per afavorir espais de relació i intercooperació entre les escoles federades que comparteixen quelcom més que una forma jurídica d’organització: una visió particular fonamentada en els principis cooperatius.

Jornades com aquesta reafirmen i exemplifiquen la filosofia cooperativa de fer escola.