Valors Cooperatius

Valors cooperatius més enllà de l’aula

Un projecte sobre les bones pràctiques en la gestió escolar des de la gestió cooperativa

Ja està en marxa el projecte “Valors cooperatius més enllà de l’aula: bones pràctiques de gestió escolar des de la gestió cooperativa” que estem impulsant la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, FeCEC, i Hobest, sccl, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària.

Aquest projecte té per objectiu analitzar, recollir i difondre experiències rellevants de gestió escolar que estan desenvolupant escoles cooperatives. En concret, es vol conèixer com s’estan aplicant els valors cooperatius en l’organització del centre, i detectar les potencialitats i els reptes per avançar cap a un model de gestió cooperativa. El resultat final serà l’elaboració i edició d’una guia.

El perquè del projecte?

En els darrers anys a Catalunya ha crescut l’interès i el debat social respecte la innovació pedagògica i la renovació educativa del sistema actual. Cada vegada més escoles estan aplicant noves metodologies pedagògiques. Destaquen les propostes per la transmissió dels principis i valors cooperatius als infants i joves; educació en valors com el treball en equip i la cooperació, la millora de les relacions interpersonals, la interacció amb la comunitat, la presa de decisions i el joc democràtic, etc.

En aquest context, es pertinent preguntar-se com el model d’escola cooperativa -i el desplegament dels principis cooperatius en la gestió- pot afavorir un model de centre educatiu més innovador.

 

Tot i que el projecte Valors Cooperatius més enllà de l’aula està en marxa, el pròxim 12 de desembre de 2019 a les 18 h. al Centre Cívic Casa Golferichs es farà un acte de  presentació extraordinari.

 

Un projecte de:

Federació de Cooperatives de l'Ensenyament de Catalunya

Valors Cooperatius

Amb el suport de:

Valors cooperatius