Valors Cooperatius

Un projecte sobre les bones pràctiques en la gestió escolar des de la gestió cooperativa

Ja està en marxa el projecte “Valors cooperatius més enllà de l’aula: bones pràctiques de gestió escolar des de la gestió cooperativa” que estem impulsant la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, FeCEC, i Hobest, sccl, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària.

Aquest projecte té per objectiu analitzar, recollir i difondre experiències rellevants de gestió escolar que estan desenvolupant escoles cooperatives. En concret, es vol conèixer com s’estan aplicant els valors cooperatius en l’organització del centre, i detectar les potencialitats i els reptes per avançar cap a un model de gestió cooperativa. El resultat final serà l’elaboració i edició d’una guia.

El perquè del projecte?

En els darrers anys a Catalunya ha crescut l’interès i el debat social respecte la innovació pedagògica i la renovació educativa del sistema actual. Cada vegada més escoles estan aplicant noves metodologies pedagògiques. Destaquen les propostes per la transmissió dels principis i valors cooperatius als infants i joves; educació en valors com el treball en equip i la cooperació, la millora de les relacions interpersonals, la interacció amb la comunitat, la presa de decisions i el joc democràtic, etc.

En aquest context, es pertinent preguntar-se com el model d’escola cooperativa -i el desplegament dels principis cooperatius en la gestió- pot afavorir un model de centre educatiu més innovador.

 

Tot i que el projecte Valors Cooperatius més enllà de l’aula està en marxa, el pròxim 12 de desembre de 2019 a les 18 h. al Centre Cívic Casa Golferichs es farà un acte de  presentació extraordinari.

 

Un projecte de:

Federació de Cooperatives de l'Ensenyament de Catalunya

Valors Cooperatius

Amb el suport de:

Valors cooperatius