1r premi Poesia Visual. 1r Cicle de l’ESO d’Ana Zapata de l’Escola Elisabeth

XXIX Jocs Florals d’EscolesCoop 2022

El 26 de maig es va fer la cerimònia de lliurament de premis dels XXIX Jocs Florals d’EscolesCoop de 2022 a l’Escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet. Al final de l’article trobareu l’enllaç per llegir les obres guardonades.
Aquest any, amb la voluntat de fer uns Jocs Florals més inclusius i cooperatius, vam introduir noves categories: pictograma, tema cooperatiu i creació col·lectiva.

D’altra banda, ens fa especial il·lusió la participació de les escoles cooperatives balears de l’UCTAIB: Es Liceu i Aula Balear.

Van conduir l’acte l’Iris i en Marcel, alumnes de l’Escola Sant Gervasi i el va obrir Máximo Sancho, cap del departament de llengües, destacant que les persones som limitades, només tenim una vida, però tenim les paraules i un joc: la literatura. Els que hi juguen amplien la realitat, ens fan viure altres vides, altres mons, i ser molts altres.

A continuació va prendre la paraula David Cos, president executiu de l’Escola Sant Gervasi que va engrescar els participants a continuar escrivint: Avui celebrem l’art de les paraules, l’art d’imaginar-nos ser diferents. És important la unió d’EscolesCoop, dir-nos que som cooperativa i tenim una essència diferent. Estem orgullosos d’aquesta essència. Aquest és també un acte de reivindicació de la nostra llengua. Nens i nenes, escriviu i reescriviu, que és el futur.

Marta Rebollar, presidenta d’EscolesCoop es va adreçar als participants tot dient-los: Formeu part d’uns premis que van començar fa segles, per donar prestigi a la nostra llengua.

Participants: moltes gràcies pel vostre entusiasme!

L’enhorabona a les premiades i als premiats d’aquests XXIX Jocs Florals 2022 d’EscolesCoop.

I gràcies també a totes les persones que ho heu fet possible.

Clicant en aquest enllaç trobareu totes les obres premiades dels XXIX Jocs Florals de 2022 que organitza EscolesCoop, Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya. Llegiu i gaudiu dels artistes de les escoles cooperatives de les Illes Balears i Catalunya.

Il·lustra l’article el 1r premi Poesia Visual del 1r Cicle de l’ESO, obra d’Ana Zapata de l’Escola Elisabeth.