AlumnesCoop ja té nou consell rector

Després de dos anys sense poder celebrar l’assemblea anual d’AlumnesCoop presencialment, i coincidint amb la necessitat de renovació de representants al consell rector, avui s’han omplert les Cotxeres de Sants amb més de cent cinquanta infants i joves d’AlumnesCoop i docents acompanyants.

De la mateixa manera que funcionen les cooperatives de persones adultes, durant aquestes últimes setmanes, les cooperatives d’alumnes han preparat les candidatures que aspiren a formar part del Consell Rector d’AlumnesCoop. Avui han sortit elegits cinc candidatures presentades (una s’ha presentat com a candidatura conjunta). El nou consell rector d’AlumnesCoop es reunirà a mitjans de juny per assignar els càrrecs i marcar un calendari d’accions pels dos anys de mandat que tenen per endavant.

 

 

Anna Garrigó, la presidenta sortint d’AlumnesCoop ha ressaltat en el seu discurs que Un parell d’anys més tard, el 2018, vaig assistir a una assemblea que, sense saber-ho, em va donar una de les oportunitats més profitoses que he viscut fins a dia d’avui: formar part del Consell Rector d’AlumnesCoop.

Durant aquests 4 anys, he anat sumant experiències, he conegut persones admirables, he après molt, moltíssim però, per damunt de tot, he entès que la paraula cooperar, a part de tots els valors que duu al darrere, s’ha d’entendre també com a mode de viure i com a eina de transformació social, ja que, actualment, crear projectes autogestionats de manera democràtica per les mateixes sòcies és un gran mitjà de crítica al sistema i encara ho és més, si ho fan alumnes.

Ara fa vuit anys vam plantar la llavor d’AlumnesCoop i ara comencem a recollir-ne els fruits. A les persones que presenteu candidatures i a tots els que sou aquí, gaudiu al màxim. Confieu en el cooperativisme i feu-lo créixer”.

nou consell rector 2022

 

 

D’esquerra a dreta, Anna Garrigó (presidenta d’AlumnesCoop sortint, escola Tecnos), Marta Rebollar (presidenta d’EscolesCoop), i els nous membres del Consell Rector entrant: Roger Costa (escola Solc), Clàudia Rimola (escola Tecnos), Júlia Garcia i Judith Maria Hervás (escola Sant Gervasi), Carla Lizcano i Bento Godinho (escola Petit Món-Felisa Bastida).

 

Després de la benvinguda a càrrec de Marta Rebollar, presidenta d’EscolesCoop, ha estat el torn de les paraules d’inauguració d’Enric Vinaixa, secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, qui ha felicitat a tots els alumnes cooperativistes: “La clau d’aquest projecte és la cooperació i l’economia social, i l’experiència emprenedora que esteu assajant avui us servirà en el futur per crear empreses que posen els valors cooperatius al centre”.

Rut Ribas, directora general de l’alumnat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ha afegit que “AlumnesCoop és un referent de participació i democràcia a les escoles, que recull la veu i l’opinió de l’alumnat i que té uns valors transformadors per una societat millor”.