Reunió FeCEC amb el Conseller Bargalló

Demanem al conseller Bargalló ser interlocutors de les EscolesCoop

Una representació del Consell Rector de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, encapçalada pel president Josep M. López Fumat, s’ha reunit amb el Conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló i el Secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez. La trobada ha permès demanar al conseller Bargalló recuperar el reconeixement com a interlocutor davant del Departament de les escoles cooperatives de Catalunya.

Aquesta reunió ha permès presentar al nou govern que són les Escoles Cooperatives, els seus principis i la forma d’educar dels nostres centres federats. També ha permès compartir els reptes de futur de l’ensenyament i com les escoles cooperatives, des de la seva situació pública-cooperativa, poden enriquir-los.

Aquesta trobada es complementarà amb la reunió amb la nova directora general de Centres Concertats i Centres Privats, Pilar Contreras.

Sobre la FeCEC

La Federació de Cooperatives de l’Ensenyament de Catalunya, FeCEC, agrupa a 42 escoles cooperatives, que apleguen més de 6.026 socis cooperativistes i 1.906 treballadors que eduquen prop de 17.000 alumnes.

L’Escola Cooperativa representa el model d’escola laica, plural, solidària, activa, transformadora, innovadora i participativa arrelada al territori, que aprèn a participar i compartir de forma democràtica i que dona gran rellevància al treball en xarxa. Les EscolesCoop parteixen del compromís i la implicació de pares, mares, docents i no docents per transformar i innovar l’ensenyament a partir de la solidaritat, la pluralitat, el treball en xarxa, l’autogestió i l’autonomia. Aquest model d’escola té com a eix comú ser cooperativa.

Les cooperatives d’ensenyament associades responen a tres tipologies diferenciades: cooperatives de treball associat (de mestres) que representen el 74%; cooperatives de consum (de mares i pares) que representen el 21%; i cooperatives mixtes (de mares, pares i mestres) que representen un 5%.