EscolesCoop model d'escola catalana

Les escoles cooperatives celebrem que es respecti el model d’escola catalana

Barcelona, 5 d’abril de 2018. Avui el Consell Rector de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, FeCEC, ha celebrat unànimement que es respecti el model d’escola catalana i que no s’inclogui cap casella lingüística en la preinscripció escolar pel curs vinent.  Les escoles cooperatives, com a membres de SomEscola, continuaran treballant per defensar aquest model educatiu que és patrimoni de tota la ciutadania catalana i, en la mesura del possible, procurarà enriquir-lo des de la perspectiva del cooperativisme. 

Comunicat celebrem respecte al model d'escola catalanaLes escoles cooperatives tenen una clara vocació social. Treballen per construir una societat millor amb valors d’igualtat, equitat, honestedat, transparència, solidaritat, responsabilitat, integració i transformació social, oferint un servei públic-cooperatiu i un ensenyament de qualitat.

Sobre la FeCEC

La Federació de Cooperatives de l’Ensenyament de Catalunya, FeCEC, agrupa a 42 escoles cooperatives, que apleguen més de 6.026 socis cooperativistes i 1.906 treballadors que eduquen prop de 17.000 alumnes.

L’Escola Cooperativa representa el model d’escola laica, plural, solidària, activa, transformadora, innovadora i participativa arrelada al territori, que aprèn a participar i compartir de forma democràtica i que dona gran rellevància al treball en xarxa. Les EscolesCoop parteixen del compromís i la implicació de pares, mares, docents i no docents per transformar i innovar l’ensenyament a partir de la solidaritat, la pluralitat, el treball en xarxa, l’autogestió i l’autonomia. Aquest model d’escola té com a eix comú ser cooperativa