MESURES EXTRAORDINÀRIES PER LA PANDÈMIA DEL CONVID-19 I EL SEU IMPACTE A TOTS ELS CENTRES DE TITULARITAT PÚBLICA, PRIVADA CONCERTADA, PRIVADA O DE QUALSEVOL ALTRA TITULARITAT, I A LES DIFERENTS ETAPES EDUCATIVES

MESURES EXTRAORDINÀRIES PER LA PANDÈMIA DEL CONVID-19 I EL SEU IMPACTE A TOTS ELS CENTRES DE TITULARITAT PÚBLICA, PRIVADA CONCERTADA, PRIVADA O DE QUALSEVOL ALTRA TITULARITAT, I A LES DIFERENTS ETAPES EDUCATIVES

Donades les circumstàncies d’excepcionalitat que ens afecten per la pandèmia del COVID-19, i amb voluntat de servei, la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, emet a les seves entitats federades, de manera permanent, les novetats que es van produint per prevenir-lo. A tal efecte penjarem al nostre web una sèrie de compilacions d’instruccions, protocols i mesures oficials al respecte, així com recomanacions del Departament d’Ensenyament.

Aquestes informacions i recomanacions són dels canals oficials de la Generalitat o del Govern d’Espanya i les anirem actualitzant permanentment.

 

Àmbit educatiu:

 

 • “Modificació del Pla d’Obertura de Centres Educatius en fase 2 de desescalada en la finalització del curs 2019-2020 i per a l’organització i funcionament dels centres i els estudis del curs 2020-2021 (aprovat pel PROCICAT en data 20 de maig de 2020) i noves mesures en fase 3”. Departament d’Ensenyament, Generalitat de Catalunya,  7 de juny de 2020. PDF per descarregar: Modificacio-del-Pla-dobertura-dels-centres-docents-en-fase-2-i-noves-mesures-en-fase-3

 

 • Versions finals, aprovades per la Direcció General de Joventut i per el PROCICAT, dels protocols específics d’Acampades (inclou rutes i camps de treball), Casals d’Estiu i Colònies. Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Generalitat de Catalunya, 25 de maig de 2020.

ACAMPADES_Protocol_específic

CASALS_protocol_específic

COLONIES_Protocol_específic

 

 • “Pla d’obertura de centres educatius en fase 2 en la finalització del curs 2019-2020 i per a l’organització i funcionament dels centres i els estudis del curs 2020-2021”. Departament d’Ensenyament, Generalitat de Catalunya, 20 de maig de 2020. PDF per descarregar: Pla d’obertura de centres educatius

 

 • “Pla parcial de desconfinament i obertura dels centres educatius per a la realització dels procediments de preinscripció i matrícula escolar i per a la realització de proves d’accés i obtenció de títols adreçades a la ciutadanía”. Departament d’Ensenyament, Generalitat de Catalunya, 5 de maig de 2020.  PDF per descarregar: Pla_reobertura_parcial_centres_preinscripció

 

 

 

 

 • “Comunicat del Departament d’Educació en relació a les mesures preses per contenir el coronavirus”. Departament d’Ensenyament, Generalitat de Catalunya, 15 de març, 13:52h.
  • Resum del comunicat:

   En relació a les mesures de contenció del coronavirus, el Departament d’Educació informa del següent:

   • Es mantenen els contractes amb els prestadors de servei de vetlladors. Per tant, el Departament insta a aquests proveïdors a no fer un expedient de regulació de treball temporal (ERTE).
   • El Departament ha demanat als consells comarcals que no suspenguin els contractes amb les empreses del transport i dels menjadors escolars i els ha comunicat que el Departament assumirà la part dels costos fixos d’aquests contractes, tal i com ja va succeir amb el temporal Gloria.
   • El Govern està estudiant com fer efectives les beques menjador, malgrat les restriccions que suposen les ordres de confinament governamentals.
   • El Departament insta el govern espanyol a decretar urgentment les mesures necessàries per tal de garantir plenament els drets del conjunt de famílies que s’han vist afectades pel tancament escolar.
   • El Departament està estudiant jurídicament com afecta al període de preinscripció l’estat d’alerta decretat pel govern espanyol.

 

 

Àmbit organitzatiu i econòmic: