Participem en el llançament del projecte innovador Alexandria d’Abacus

Abacus cooperativa ha ideat el projecte Alexandria de robòtica educativa amb l’objectiu d’impulsar els ODS a les aules.  Rosa Pastor, de Tecnos, ens parla d’aquest recurs educatiu que relaciona la tecnologia amb la Sostenibilitat al món escolar.

El passat mes de juliol, Rosa Pastor va participar en l’ús d’Alexandria, destacant que “el que crida més l’atenció d’Alexandria és per ser un projecte obert, que convida a infants i joves a manipular, a tocar, a la descoberta i a ser creatius. Desenvolupa les capacitats i habilitats que necessiten lligat al treball dels ODS”. D’aquesta trobada entre cooperatives s’ha fet un vídeo del projecte.

El projecte Alexandria està creat pel Departament de Tecnologia de la cooperativa d’Abacus amb l’objectiu de desenvolupar les capacitats dels alumnes i professors i la voluntat d’oferir uns recursos diferents per treballar la robòtica a les classes.

Suport constant als docents

El Projecte Alexandria està plantejat com un projecte global i transversal on sobretot es vol treballar amb les escoles de manera conjunta per decidir els ritmes, els nivells i els objectius als quals es vol arribar.

Des d’Abacus s’ofereix formació i acompanyament constant als docents per dotar-los d’eines i continguts per aplicar la robòtica educativa a les classes.

Compromís amb la Sostenibilitat

Una de les innovacions del projecte és que relaciona la tecnologia amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) a través de continguts que tracten la sostenibilitat i el compromís amb el medi ambient.

Aplicable a totes les assignatures

El projecte Alexandria no només està pensat per treballar la robòtica com un espai a part sinó que és aplicable a totes les assignatures i als continguts curriculars. A més, la metodologia que aplica és a través de la gamificació dels continguts per fer unes classes més motivadores i divertides.

A través del nou lloc web alexandria.abacus.coop es pot demanar més informació i visualitzar les opinions dels experts així com dels docents i alumnes que han pogut conèixer el projecte Alexandria.