Logo de Handwork, cooperativa d'alumnes
  • L’objectiu final de la campanya de micromecenatge és assolir 10.100€ per poder transferir el coneixement i la metodologia de les Aules Obertes i l’aprenentatge cooperatiu.
  • Les fundació Bofill i Goteo han seleccionat l’experiència de Handwork, sccl que forma part de les Cooperatives d’Alumnes de Catalunya, impulsada per la Federació d’Escoles Cooperatives de Catalunya i el programa d’Economia Social/Aracoop de la Generalitat de Catalunya

Granollers, 7 de setembre de 2017. La Cooperativa d’Alumnes HandWork de l’Aula Oberta de l’Institut Antoni Cumella de Granollers, ha estat seleccionada per la Fundació Bofill i la Fundació Goteo a través del programa “Fem Educació. Micromecenatge per la innovació”, per a una campanya de Matchfunding. La campanya començarà a recollir aportacions a partir d’avui 7 de setembre. Té l’objectiu  d’assolir un 5.900€ durant els primers 40 dies per poder optar a 40 dies més per arribar a la quantitat necessària per desenvolupar la totalitat del projecte: 10.100€.

L’objectiu

L’objectiu de la campanya és transferir l’experiència de la creació de cooperatives d’alumnes en les Aules Obertes com a una innovadora metodologia d’ensenyament. Gràcies a aquesta experiència vivencial, els alumnes milloren l’assistència al centre, la puntualitat, l’autoestima, el compromís mutu,… i descobreixen les seves capacitats. Després de tres anys de rodatge i afinament, aquesta innovació educativa  té la forma suficient per compartir-lo amb tota la comunitat educativa.

En aquesta campanya de Matchfunding es sol·licitaran petites aportacions econòmiques a canvi de petites recompenses i la Fundació Bofill duplicarà part d’aquestes aportacions. Un cop acabada la campanya els diners serviran per difondre el model de la Cooperativa d’Alumnes Handwork i replicar-lo a altres centres amb Aula Oberta.

Si assolim els objectius del Matchfunding comptarem amb els recursos per:

  1. La redacció i supervisió externa del projecte didàctic a càrrec de la Mariona Massip Sabaté, Màster en Didàctica per la UAB.
  2. La creació de la pàgina web col·laborativa del projecte per part de l’Albert Serra de l’empresa Clicksound.
  3. L’elaboració dels clips documentals per part de la directora de cinema Berta Diumaró Saperas.

On fer les aportacions

Les aportacions es podran fer durant 40 dies d’avui als següents enllaços:

Què és i que fa HandWork?

HandWork, SCCL és una cooperativa d’alumnes d’Aules Obertes, de 3er i 4t d’ESO de l’Institut Antoni Cumella de Granollers. Els alumnes d’aules obertes necessiten trobar noves metodologies que s’adaptin a les seves diferents intel·ligències i que les convencionals no els poden donar sortida. L’activitat d’aquesta cooperativa es focalitza en la producció de productes artesanals, activitats de decoració d’esdeveniments i altres tipus de serveis per al propi institut i el barri.

 

 

Handwork forma part de la Federació de Cooperatives d’Alumnes de Catalunya que es va constituir fa poc més d’un any. Aquesta Federació està impulsada per la Federació de Cooperatives de l’Ensenyament de Catalunya, FeCEC en el marc i amb el suport  del programa Economia Social / Aracoop del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

 

 

 Què són les cooperatives d’alumnes?

Les cooperatives d’alumnes són una vivència d’emprenedoria real amb activitat productiva i econòmica on el centre de l’activitat educativa són els alumnes.

Les cooperatives d’alumnes són una experiència educativa innovadora on els alumnes, amb la col•laboració del professorat, creen una empresa cooperativa amb els valors i funcionament democràtic que li són propis i que es regeixen pels 7 principis cooperatius internacionals. D’aquesta manera, la participació i implicació dels alumnes són clau, ja que les decisions són preses pels alumnes que alhora són els responsables de la gestió social i econòmica de l’empresa i dels resultats de la seva activitat.

Els objectius que persegueix la creació d’una cooperativa d’alumnes són:

  • Oferir una experiència de participació vivencial en un projecte comú de base col•laborativa
  • Posar a l’abast dels participants activitats i processos en els que assajar de forma activa els valors del cooperativisme: democràcia, participació, ajuda mútua, solidaritat
  • Afavorir la implicació amb el territori i amb altres experiències similars.

Per afrontar aquest repte tenim el suport de


Més informació:

e-correu: a.gallart@iesacumella.cat ; o.guinart@iesacumella.cat
http://blog.iesacumella.cat/
Twitter i facebook: @HandworkProj
http://www.femeducacio.org/